torstai 6. toukokuuta 2010

Kahdet liitelytreenit

Ensin suunnattiin Ronjan kanssa Purinalle, alkulenkin jälkeen päästiin ensimmäistä kertaa ulkokentälle treenaamaan. Odottelu oli ikävää ja suurin osa koirista haukkui aidassa kiinni ollessaan. Radan rakentelun jälkeen suunnattiin kahden/kolmen hengen ryhmissä kolmelle eri pisteelle tekemään pareittan suorituksia.

Kristiinan ohjauksessa tehtiin serpentiiniohjauksia.
1. hyppy, 2. hyppy, 3. putki, 4. hyppy, rintamasuunta kohti 7:n putkea, 4. hyppy ohjaus vasemmalla kädellä, 5. otetaan koira vastaan oikealla kädellä ja taas 6. vasemmalla ja sieltä sujahdus 7. putkeen. Sama vastakkaiseen suuntaan. Kuvio alla.



Karon kanssa aloitettiin tällä estesarjalla, eli kepeillä. Koira jätettiin 1. esteen taakse, itse kävelin aidan ja keppien väliin ja kutsuin koiran ja siitä kepeille. Meidän kepit meni ihan mönkään, joko aloitus meni pieleen tai sitten keppien keskellä jäi yksi keppiväli väliin tai sitten se ihan viimeinen väli epäonnistui. Tein välillä ilman ekaa aitaa, eli aloitettiin suoraan kepeiltä ja kun sain onnistuneen suorituksen, niin lopuksi vielä viimeiset aidat yli eli 3 ja takaaleikkauksella 4 jompaankumpaan suuntaan. Kuvio alla.

Viimeisen oli kaksi aitaa vierekkäin, ensin melkein kiinni toisissan ja koira ohjattiin aidan yli ja takaakierrolla takaisin ja samalla harjoiteltiin takaaleikkausta ja valssia. Vaikeutettiin suoritusta siirtämällä aitoja kauemmaksi toisistaan, niin että koiralla olisi ollut mahdollisuus puikahtaa aitojen välistä, mutta sekä Ronja että Jack suoriutivat näistä hienosti. Tästä ei kuvaa.


Lopuksi Kristiina katsoi vielä kaikkien keppisuoritukset, meillä meni alku hyvin, mutta lopusta luikahti liian aikaisin pois, no sain yhden suhteellisen onnistuneen suoritusen johon sitten lopetettiin.
Ronjan kepit on tällä hetkellä hyvin hakusessa, tuntuu että ollaan menty takapakkia, nyt tätyyy tehdä tehokeppiharjoituksia, että saadaan kepit kuntoon. Voi kun olis omat kepit pihalla, missä niitä vois päivittäin harjoitella. :)


Koiranvaihto, eli Ronja kotiin ja Remu tilalle ja kohti Hakkilaa ja perrotreenejä. Alkulämmittelyn jälkeen halliin rakentamaan rataa. Tälläkertaa meillä oli keppiharjoituksia, eteenlähetystä ja haltuunottoa.
Ensimmäiseksi kaikki tekivät kuuden sarjan keppejä, meillä on käytössä hienot Maijan tekemät ohjurit ekassa ja vikassa välissä. Remu ekan ohjurin hypättyään yli, meni loistavasti. Tästä on hyvä jatkaa keppejä.
Seuraavaksi otettiin eteenmenoa ja hyppyharjoituksia. Neljä aitaa olivat peräkanaa ja rimat joko 45 tai 50 korkeudella. Remu meni hienosti silloin kun viimeisen aidan edessä oli tarketti nameineen valmiina. Kun lähdin juoksemaan koiran kanssa yhdessä, niin silloin Remu puikahti viimeisestä välistä pois, eli oma ohjaus oli pielessä ja piti muistaa pitää käsi ylhäällä kokoajan. No saatiinhan me sekin sitten kunnialla läpi vaikka Remun alkuun pitikin käydä moikkaamassa Emppua ja sitten juosta putkeen ja sieltä pöydälle ja aidan yli takaisin Empun luokse ja sitten lopuksi taas mamman luokse, ainiinsunkokanssatässäjotainpititehdä?
Haltuunotossa koira jätetiin 2. aidan taakse ja hyppyytettiin kaksi aitaa ja omalla vartalonliikkeellä ja koiran nimen "huuhtamisella" (sitähän tässä lajissa tulee tehtyä eli huudettua) koira haltuun ennen viimeistä aitaa _ no ekaksihan se ei tietenkään onnistunut, mutta toisella tai kolmannella kerralla sitten onnistuikin, jeeee! Sama kuvio myös toiselta puolelta sekä 1 että 2. Alla kuvio.





Kiitos taas mielettömän kivoista treeneistä joista ei puuttunut ääntä eikä naurua! :)

1 kommentti:

  1. Sä käytät kovin kaunista "huutaminen"-sanaa siitä samasta, mitä minä kutsuisin p*rkeleelliseksi karjumiseksi. ;)

    VastaaPoista